Wat is kernenergie en wat is het voordeel

kernenergie

Kernenergie is de kracht die wordt geproduceerd door de kern van een atoom. Het is wat de zon en andere sterren aandrijft. De zon produceert energie door middel van een proces dat bekend staat als fusie. Ze gebruiken kernenergie om ruimteschepen aan te drijven en kernwapens te maken. We kunnen op twee manieren kernenergie produceren: we kunnen kernsplijting gebruiken of kernfusie. Veel mensen geloven dat het gebruik van kernenergie gevaarlijk is; het gebruik van deze vorm van energie heeft echter veel voordelen. In de hoofdparagrafen wordt uitgelegd hoe kernenergie schoon, goedkoop en veilig is als het goed wordt gedaan.

Kernenergie is schoon en milieuvriendelijk. Het is een milieuvriendelijke energiebron omdat het geen kooldioxide produceert wanneer het wordt gebruikt. Omdat het geen koolstofdioxide produceert, hoeven we ons geen zorgen te maken over de opwarming van de aarde. Dit betekent ook dat we niet meer hoeven te zoeken naar fossiele brandstoffen, omdat we nu een schone energiebron hebben. Bovendien zullen we de lucht of het water niet vervuilen met waterstoffluoride, het bijproduct van de productie van kernenergie. Het enige bijproduct van de productie van kernenergie is warmte die kan worden gebruikt om elektriciteit te produceren of om stoom te produceren voor het runnen van fabrieken, huizen en meer. Kernreactoren zijn uiterst zuinig en kosteneffectief bij het produceren van energie. De meeste elektriciteitscentrales ter wereld draaien op kernenergie. Dat komt omdat kerncentrales zeer efficiënt zijn en veel elektriciteit produceren met slechts kleine hoeveelheden brandstof. Het heeft ook geen brandstof nodig als het eenmaal stroom begint te produceren, omdat de bijproducten worden gebruikt als brandstof voor het proces. Dit betekent dat kerncentrales 24 uur per dag op volle capaciteit kunnen draaien zonder bang te hoeven zijn dat de brandstof opraakt. Dit maakt kernenergie tot een van de goedkoopste elektriciteitsbronnen omdat er geen brandstofkosten zijn zodra de centrale stroom begint te produceren.

Ten slotte is kernenergie veilig als het correct wordt gedaan. Er is geen risico op een kernsmelting bij het opwekken van kernenergie, aangezien het proces gecontroleerd en stabiel is. In feite was er maar één geval waarin een kernreactor niet goed functioneerde: Tsjernobyl in Oekraïne in 1986 toen ze hun reactor lieten draaien terwijl er onvoldoende veiligheidsmaatregelen waren getroffen. De ramp in Tsjernobyl gebeurde omdat ze de veiligheidsmaatregelen niet correct implementeerden; dit betekent echter niet dat alle kernreactoren gevaarlijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt, aangezien er tijdens de werking altijd veiligheidsmechanismen aanwezig moeten zijn. In wezen zou u zich alleen zorgen moeten maken als iemand het niet goed doet!

We zouden kernenergie moeten gebruiken omdat het schoon, goedkoop en veilig is als het eenmaal correct wordt gedaan. De wereld schakelt al meer dan 70 jaar over op deze vorm van hernieuwbare energie, omdat het zo’n effectieve vorm van hernieuwbare energie is zonder kooldioxide te produceren, zoals fossiele brandstoffen doen. Hopelijk gaan mensen zien hoe geweldig deze vorm van energie is nu ze begrijpen hoe schoon, goedkoop en veilig het is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader